flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВОЇНИ ФЕМІДИ

29 грудня 2022, 14:05
                                                                       
         Війна - потужний іспит на патріотичність та суспільну користь. Сьогодні хочемо розповісти про одну постать з суддівської спільноти, про сміливу та патріотичну людину, про українського суддю, якій боронить Україну.
Суддя Іванківського районного суду Київської області Корчков Анатолій Анатолійович з початком повномасштабної російсько-української війни змінив суддівську мантію на камуфляж та пішов захищати Україну від ворога.
Корчков Анатолій Анатолійович, 39 років, офіцер, військовослужбовець ЗСУ, позивний – СУДДЯ.
Згадавши 24 лютого 2022 року , першим відчуттям СУДДІ, була - готовність боронити свою землю. СУДДЯ зазначив, смт. Іванків, що на Київщині залишався окупаційним до 1 квітня , тому виконувати функції судді не представлялось можливим. Окупанти заблокували усі шляхи, щоб населений пункт залишився без найнеобхіднішого.
«24 лютого не було думок, потрібно було діяти. Відразу прийняв рішення вступити до лав ЗСУ. » - згадує СУДДЯ. Отр 24 лютого СУДДЯ доєднався до добровольчого формування територіальної громади Макарівського району. 15 березня доправився до військової частини, де зараз і перебуває. А вже 30 березня був мобілізований.
Корчков Анатолій, батько трьох дітей, трьох хлопців . Після початку повномасштабного вторгнення його без питань могли випустити за кордон, адже за законом він маєте на це право. Але він залишився в Україні та пішов воювати. На питання, як відреагувала родина на Ваш вибір йти до лав ЗСУ, відповів, що це рішення було спільне та необхідне, родина підтримує Анатолія в усьому.
«Я б розповів про людей, яких я зустрів в цей важкий час, справжніх, чесних і відданих, які 24 лютого зробили свій свідомий вибір, залишивши посади, бізнес, сцену, - все, чого вони досягли і могли продовжувати робити й надалі. Та вони тут, поряд, друзі, яких, на жаль, подарувала мені ця нещадна війна» - розповідає про моменти зі служби Анатолій.
СУДДЯ більш за все мріє побачити Збройні Сили України в такому статусі, озброєні та організації, щоб жоден сусід-загарбник, навіть в думці не міг припустити прийти на нашу землю ще раз. Щоб закарбувалося у всіх навіки «Україна – це наша земля!»
Закінчення війни для Анатолія – це звільнення всієї території України від окупанта та відбудова зруйнованих населених пунктів.
На запитання « що плануєте робити після повернення до цивільного життя?» Корчков Анатолій сказав стисло – «Жити…»