flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ВИШИВАНКИ

17 травня 2018, 15:15

 

 

Травень надзвичайно багатий на свята. Але є  серед них чи не  найдорожчі - свята День матері та День сім’ї. Поруч з ними крокує, ніби прикрашаючи і доповнюючи, а ще більше нерозривно з ними пов’язане, свято День української  вишиванки.

Мамина пiсня, отчий дiм, бабусина вишиванка, прозора криниця, з якої пили воду ще наші предки — це наша родовiдна пам’ять, нашi символи, наша історія, яку повинні пам’ятати всі, щоб бути сильними, непереможними.

Здавна в Україні ставлення до одягу було дбайливим і шанобливим. Матері вишиваючи одяг своїм дітям вкладали всю свою ніжність і молитву до Бога про збереження дорогих чад.

Українська вишиванка служила як прикрасою так і оберегом, а ще й своєрідним документом, за яким можна було визначити з яких країв родом власник вишиванки.

Вшановуючи  національні традиції та цінності українського народу сьогодні працівники Іванківського районного суду Київської області долучилися  до  заходів  з  відзначення  Дня    вишиванки. Більшість працівників на роботу вийшли у вишиванках та національних костюмах. Деякі роботи створені самими працівниками, які отримують велике  душевне задоволення від того, що вміють створювати власними руками гарні речі. В приміщенні панує  піднесений настрій, який  легко передається відвідувачам.