flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася спільна зустріч з «благодійним фондом «Право на захист»

01 вересня 2017, 13:16

16 серпня 2017 року об 11 год. на запрошення представників проекту «Право на захист»  в приміщенні Іванківського районного центру зайнятості було проведено спільну зустріч з представниками установ Іванківського району для обговорення проблем осіб без громадянства в районі та можливість знаходження шляхів їх подолання в якому взяв участь Іванківський районний суд Київської області.

01 червня цього року за підтримки Агентства ООН у справах біженців «Право на захист» розпочало окремий проект щодо осіб без громадянства який триватиме до кінця 2017 року. Він має на меті зменшення кількості осіб без громадянства та осіб без документів шляхом надання таким особам безоплатної правової допомоги та консультування за допомогою гарячої лінії.

Керівник проекту Ірина Алексєєва ознайомила присутніх з метою благодійної організації «Благодійний фонд «Право на захист» яка спрямована на захист біженців, що опинилися в Україні через несприятливі обставини. Крім того, «Право на захист» забезпечує захист і дотримання прав людини інших вразливих груп населення: вимушених переселенців, осіб без громадянства та осіб під ризиком без громадянства і без документів.

На зустрічі було обговорено дії, спрямовані на отримання документального підтвердження народження/проживання в Україні осіб без громадянства проживаючих на території Іванківського району, встановлення їх осіб в територіальному органі Державної міграційної служби України в Іванківському районі та встановлення фактів народження/постійного проживання таких осіб на території України з метою набуття ними громадянства України та отримання паспортів громадян України.

 

Прес-служба Іванківського районного суду

тел.: (04591)5-13-39

e-mail: press@iv.ko.court.gov.ua

inbox@iv.ko.court.gov.ua