flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародний день захисту дітей

07 червня 2017, 13:57

    

Щороку на початку літа, 1-го червня, відзначається Міжнародний день захисту дітей ‒ прекрасне свято радості та надії. День цей покликаний привернути увагу світової спільноти до проблем охорони здоров’я дітей, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини на освіту, дозвілля й захист від фізичного та психологічного насилля і багатьох інших. Саме в своїх нащадках ми хочемо бачити здійснення власних мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини та рідний край.

У державній політиці нинішньої України проблеми захисту підростаючого покоління мають пріоритетний напрям. Забезпечення належного захисту прав дитини є складовою процесу європейської інтеграції України і всі країни, які сьогодні об’єднані в європейську співдружність, пройшли через серйозне реформування системи захисту прав дитини.

Діти - не тільки майбутнє України, це сьогодення нашої держави. Саме тому діяльність із захисту прав дитини визначена Президентом України як загальнодержавний пріоритет. Це не тільки святкування дітвори, але й нагадування суспільству про необхідність дотримання і пошани прав дитини, як необхідної умови для формування гуманного і благополучного суспільства, захист прав малечі, прагнення, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни. І захистити конкретну дитину можна тільки у співпраці - співпраці служб у справах дітей, органів освіти, охорони здоров’я, соціальної політики, правоохоронних органів. То ж наявність необхідних знань про права дитини сприятиме належному захисту їх прав, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.

Співробітники Іванківського районного суду Київської області не без підстав вважають, що кожен дорослий має в міру можливості вести з дітьми просвітницьку роботу заради того, щоб вони продовжили будувати в Україні правову державу. Саме тому, користуючись нагодою — Днем захисту дітей, що відзначався 01 червня на запрошення Голови суду до Іванківського районного суду завітали діти працівників суду аби разом відсвяткувати найголовніше дитяче свято. Зустрічали гостей Голова Іванківського районного суду Анатолій Анатолійович Корчков та виконуюча обов’язки керівника апарату суду Олена Георгіївна Капустіна. Голова суду передав дітлахам найкращі побажання від працівників суду і зазначив, що турбота про них і захист їх прав залишається основним пріоритетом діяльності дорослих. Він також подякував усім юним художникам, які  брали участь у конкурсі малюнка на тему «Професія моїх батьків». Усі без виключення роботи були виконані старанно, з любов’ю і тому жодного  вони не залишили байдужим. Знайомство із судовою системою, розповіді про правосуддя і справедливість в легкій ігровій формі для своїх юних гостей організували  співробітники  суду. Ця зустріч мала за мету відкрити перед очима дітей  сьогодення в роботі їх батьків, надати уяву про важливість виконуваної ними роботи. Дітлахам була проведена оглядова екскурсія зали суду в якій слухаються справи. Свято продовжилося смачним частуванням – солодощами та напоями.

Крім того, 30 травня 2017 року близько 30 учнів 4-х класів  Іванківської ЗОШ №2 відвідали Іванківський районний суд з ознайомчою екскурсією яку з задоволенням провела помічник судді Валентина Миколаївна Хомич. Валентина Хомич привітала дітей з початком літніх канікул і побажала їм міцного здоров'я, гарного настрою, веселих канікул. Особливо запам’яталося хлопчикам і дівчаткам відвідання зали засідань. Потім гості сфотографувались в залі засідань на згадку про цей чудовий день. З екскурсії діти повертались з піднесеним, гарним настроєм, а родинний альбом поповниться новими фото. Працівники суду пообіцяли проводити подібні заходи якомога частіше, а діти, яким екскурсія дуже сподобалася, збираються ще не раз прийти до суду в гості, щоб краще познайомитися з його діяльністю.