flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Екскурс до районного суду

14 лютого 2017, 14:07

   

   Правова освіта має важливе значення у вихованні в громадян поваги до закону і прав людини. При цьому обов’язок навчання та виховання майбутньої правової інтелігенції покладено й на навчальні заклади.

   З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством за для покращення доступу до правосуддя, долучитися через практичний екскурс до роботи суддів і працівників апарату суду, ознайомитись з залами судових засідань – таку можливість надав Іванківський районний суд Київської області учням Іванківської ЗОШ №2 та районного ліцею 9, 10, 11 класів в листопаді 2016 року та лютому 2017 року з метою профорієнтації, які були зацікавлені розширити свою уяву про роль суду і його роботу.

   Так, за ініціативи керівництва Іванківського районного суду Київської області з роботою судової влади ознайомилися учні районного ліцею. З метою більш широкого ознайомлення з роботою суду, ліцеїсти мали можливість бути присутніми в відкритому судовому засіданні під час розгляду кримінальної справи. Учні захоплено спостерігали за реальним судовим процесом. На думку керівництва суду, ознайомлення присутніх «наживо» з особливостями судового процесу є прекрасною можливістю набути майбутнім студентам, зокрема й в галузі юриспруденції, першого професійного досвіду.

   Насамкінець, гості поділилися позитивними враженнями від зустрічі та виявили бажання і в майбутньому відвідувати такі заходи в Іванківському районному суді Київської області.